Zorgpunt

https://www.zorgpunt.eu/

Wat is Zorgpunt?

Zorgpunt is een uniek concept. Het is een netwerk van zelfstandige apothekers en thuiszorgverleners waarbij kwaliteitsvolle thuiszorg voor de patiënt centraal staat.

De Zorgpunt apotheken zijn geen klassieke thuiszorgwinkels, maar advies- en verkooppunten. Zij zijn gespecialiseerd in thuiszorgmateriaal, dienstverlening en volgen regelmatig opleidingen om elke zorgbehoevende de beste oplossing te bieden. Daarnaast werken zij nauw samen met artsen, kinesisten en thuisverplegers die van jouw comfort een prioriteit maken.

De Zorgpunt apotheken worden ondersteund door het Zorgpunt hoofdkantoor. Deze centrale staat in voor de administratie, facturatie en het opvolgen van de bestellingen. Je kan er altijd terecht voor informatie, het plaatsen van een bestelling en al je vragen. Zo ben je snel en efficiënt geholpen.

Waarom Zorgpunt?

Door de vergrijzing van de bevolking, korte ziekenhuisverblijven en de nood aan een eigen vertrouwde omgeving worden er meer mensen thuis verzorgd.

Vermits thuiszorg maatwerk is en iedere patiënt unieke diensten en materialen nodig heeft, vraagt dit veel inspanning van de familie. Zorgpunt helpt elke zorgbehoevende bij dit traject, in samenwerking met de zorgverleners.

Wat doet Zorgpunt?

Zorgpunt verhuurt en verkoopt een breed en hoog kwalitatief assortiment van mooi thuiszorgmateriaal.

Daarnaast verzorgt Zorgpunt de administratie van de terugbetaling van mobiliteitshulpmiddelen via het RIZIV.

Verder biedt je Zorgpunt apotheek kwalitatieve incontinentieverzorging aan. Hij adviseert je om de meest comfortabele oplossing te vinden.

Tenslotte kan je bij je Zorgpunt apotheek ook terecht voor:

  • Afhaling van kleinere huurmaterialen zoals rollators en rolstoelen.
  • Aankoop van hulpmaterialen die je dagelijks leven vergemakkelijken.
  • Aankoop van bandages, steunkousen.
  • Advies bij het VAPH traject.
  • Offertes op maat bij de aankoop van een traplift
  • Offertes op maat bij de aankoop van een relaxzetel op maat
  • Zorgassist(e) voor thuiszorg 24u/7.